Diensten

Behandeling:

Voor iedere hond is het goed om regelmatig een trimsalon te bezoeken. Ook voor kortharige honden is het goed om de trimsalon te bezoeken. Deze verharen immers ook en regelmatig een bezoek aan de trimsalon zal dit zeker een stuk verminderen.

                                  

Puppie behandeling:

Als u een pup heeft is het belangrijk om zo vroeg mogelijk in contact te komen met de trimsalon. Dit heeft alleen maar voordelen voor latere behandelingen bij de trimsalon. Zodra de pup alle inentingen heeft gehad, kunt u contact opnemen met de trimsalon. De pup is dan van harte welkom om eens lekker rond te snuffelen en in aanraking te komen met alle toeters en bellen in de trimsalon. De pup wordt dan nog niet onderworpen aan een hele trimbeurt. U brengt de pup, u blijft er even bij en laat de pup dan een half uurtje in de trimsalon. De pup zal dan spelenderwijs met alle gereedschappen kennis maken. Zo zal ik hem/haar af en toe op de trimtafel zetten en hier en daar een kam door de vacht halen. Ook zal ik de föhn af en toe eens aanzetten, zodat de pup aan het geluid went. Ook kan hij/zij even in het bad gezet worden. En na een half uurtje komt u uw kleine viervoetertje weer ophalen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit is (vind ik) een hele belangrijke dienst om het contact in de toekomst makkerlijker te laten verlopen en minder stressvol te laten zijn voor uw hond.

 

 

 

 

 


Grote honden:

Helaas nemen ik vanaf 1 januari 2022 geen grote honden meer aan. 


Werkwijze:

Er wordt 1 hond tegelijk getrimd. Hierdoor is de hond rustiger en is het prettiger voor de hond om de trimbeurt te
ondergaan.   

Het is  ffijn als uw hond de trimsalon bezoekt en daarvoor goed uitgelaten is.                                                                                                              

Standaard bij iedere trimbeurt worden de honden gewassen en nagels geknipt.

Verteld u alstublieft aan het begin van de trimbeurt als er bijzonderheden zijn met de hond waar rekening mee gehouden moet worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw hond ooit een gebroken poot heeft gehad en dat er een plaat in de poot zit. Hier kunnen we dan rekening mee houden dat de betreffende poot extra voorzichtig behandeld wordt. De hond zou ook een hartprobleem kunnen hebben of iets met de luchtwegen. Alles kan maar verteld u het aan het begin van de behandeling. Ook is het ffijn als u aan het begin van de trimbeurt aangeeft dat uw hond vlooien heeft, zodat ik de hond een vlooien behandeling kan geven.       

Als de hond klaar is met de behandeling wordt u gebeld en kunt u de hond komen halen. Soms willen mensen erbij blijven. Ervaring leert dat de honden hier bijna altijd onrustiger door worden, en dit meer stress veroorzaakt voor de honden. Daarom is besloten om bij de behandeling geen baasjes erbij te laten.